Höst blir vinter i det vilda Trøndelag

.
Nord om Trondheimsfjorden ligger Fosenhalvön vackert beläget. Det säregna landskapet bjuder här på allt från djupa trollska skogar, vackra fjällområden till unika fjordsystem. Att under hösten få tillbringa timmar, dagar, ja kanske veckor i denna vilda natur är ett fint sätt att få uppleva höstens skimrande gång.



När lufttemperaturen sjunker ersätts sommarens behagliga grön-blå toner av ett alltmer färgsprakande skådespel. Nu är det inte enbart trädens lövverk som återspeglar höstens ankomst, känslan av den friska höstluftens framfart påverkar såväl liten som stor i vildmarkens spännande värld.




Den grå dimman lägger sig som ett vilande täcke över berg och dalgångar och det tidigare färggranna landskapet förvandlas så sakteliga till en tyst och stilla oändlighet.


Tystnaden och den allt kallare luften vittnar om att hösten snart är redo för att, ännu en gång, byta skepnad. Grått blir till vitt och den oändliga dimman ersätts med ett lekfullt skimrande glitter från snökristallerna. Den vita nykomna snön förvandlar landskapet och vildmarkens vidder visas nu ha blivit till ett enda mäktigt naturscenario.



Att som liten hund få komma sig med ut på tur i den första nysnön är som att släppa kalvar på vårens första grönbete. Glädjen och lyckan som återspeglar sig i Laritzas ögon där hon lekfullt far fram i det mjuka vita är en ren fröjd att beskåda. Även här stannar nu tid och rum och vi båda njuter av att bara finnas till...


Denna tid, när höst blir till vinter, kan för många upplevas på olika sätt, men att komma sig ut och få möjligheten att skildra naturens växlingar är nu ett givande sätt att samla minnen och upplevelser på. Oavsett väder eller vind, skog eller hav så finns här alltid något att fascineras av...





.

2 kommentarer:

  1. Tack! Ja, hon är allt som en liten guldgruva framför kameran - en riktig toppmodell! ;)

    SvaraRadera