I båt, vid vrak och under ytan igen :)

 .

Sao Miguel, Azorerna, Portugal 23/6-2014

I slutet av september förra året lämnade vi vår segelbåt kvar på Azorerna. I mitten av juni, närmare 9 månader senare, var det slutligen dags att flyga tillbaks till vårt "flytande slott" igen... :-)

Väl framme i Vila Franca på ön Sao Miguel såg vi båten ligga så fridfullt i den lilla hamnen och jag tror att hon var glad över att se oss också ;-)
.
Zodiacen pumpas upp och snart därefter är både vi och packning påväg mot "Eja af Slussen".

.
Vilken underbar känsla att äntligen vara tillbaks ombord igen!!

Båten visar sig ha klarat vintern bra utan några otrevliga överraskningar ombord.

Vi tillbringar några dagar i Vila Franca för att få i ordning det viktigaste ombord, därefter styrs kursen något västerut till Ponta Delgada där vi hämtar vår dykutrustning som varit i säkert förvar hos våra lokala vänner.


.
Så blir det att gå över dykutrustningen och testa att allt fungerar som det ska... Plums!!.. och vi är under ytan igen... :-)

Vi fick tidigt höra att det är ovanligt mycket maneter i vattnen kring Azorerna i år och mycket riktigt ser vi dessa giftiga men så vackra varelser lite överallt..
Vi dyker på vraket Dori, som ligger strax öster om Ponta Delgada. Vraket ligger på sandbotten och blir som ett rev där den erbjuder hem och skydd för mängder av fisk och mindre marina djur.


.
I skrivande stund har vi 17-18°C i vattnet, vilket är kallare än normalt för Azorerna vid denna årstiden, men oavsett så är det underbart att vara tillbaks och dyka i Atlanten igen!


1 kommentar:

  1. Det är så trevligt att följa din vardag via bloggen. Du är så söt att säga B och du får det hela, så att du känner att du är där och det är en trevlig mysig atmosfär tillsammans med bilderna och hur du säger det, så att du kommer att ha mer och mer. ., jag ser redan fram emot nästa inlägg. så jag ska stanna här och vänta hehe

      ♥ :) xx

    SvaraRadera