Inspirera Din Nyfikenhet!Consolação, Portugal 30/5-20/6-2017

Så lyckligt lottade vi är som bor på en så vidunderlig planet med alla dess fantastiska naturlandskap och fascinerande livsformer!
.
Denna stora variation gör resande om än mer fängslande och föder ett nyfiket sinne med ännu mer nyfikenhet och vördnad :-)

.
Oavsett de är nära eller avlägsna så finns det otaliga inspirerande ställen att besöka och utforska.

Detta kan dock göra det svårt att välja vilken plats man vill till härnäst! Att antingen se mer av närbelägna områden, eller undersöka mer avlägsna platser..?
.
Genom att försöka begränsa själva resandet till den nya destinationen väljer vi att göra vårt nya äventyr inom Europa. Detta lämnar oss fortfarande med valet mellan salta havskuster eller mer avlägsna bergs- och fjällområden längre in i Europa....
Då havet ständigt kallar oss båda väljer vi slutligen att spendera vår tid vid vågskvalpet och bestämmer oss för att utforska lite mer av den portugisiska kusten.

-Hej igen älskade och uppfriskande Atlanten! :-)


.
Samtliga foton i detta inlägg är alla ett slumpmässigt val från vår vistelse i Portugal. Bilderna härnäst är från "Lagoa de Óbidos" där vi fick kitesurfat när vinden tillät så :-)


.
Vårt portugisiska äventyr spenderas längs kusten från vår bas i Consolação (ca 100 km norr om Lissabon) och längre norrut.


.
Förutom de mer turistiska platserna erbjuder naturkusten här långa, vidsträckta stränder och mycket intressanta, fossilfyllda klippor och stenformationer.


.
De många tidvattenpoolerna som bebos av alla sorters små marina liv blir uppenbarligen snabbt också en våra främsta favoriter :-)


.
Moder Natur med sina mäktiga krafter, fascinerande liv och intressanta evolution. Så mycket här finns att dyrka och bli fascinerad av på vår planet!

Var nyfiken och respektfull, öppna ditt sinne och dina ögon för den fantastiska, varierande skönhet som omger oss :-).
Så roligt och spännande det är att resa, men samtidigt också energikrävande...

När jag, genom flygfönstret, observerar den färgstarka och enormt långvariga solnedgången börjar jag snart fantisera om allt liv och de många landskap som solen snart kommer att lysa upp på andra sidan.

En tankebild som föder min nyfikenhet för fler äventyr och horisonter!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar