Båt - Dyk - SUP - iväg far vi!!

.

Orust, Svenska västkusten, början av juni 2018

"Jorden har musik för dem som lyssnar" - det är hur maj månad verkligen känns, tiden på året då så mycket händer i naturen.

Med våra nu långa dagar blir det tidigt upp om man vill vara med när solen tittar över horisonten och sent i säng om man inte vill missa kvällens vackra färger. De mornar jag varit uppe med soluppgången har varit otroligt rogivande med sin oerhörda stillhet där varken vind eller vatten gett ifrån sig ett minsta ljud...
.
Som nämnt i mina tidigare inlägg har vi tillbringat våra senaste veckor med jobb och förberedelser på båten. Detta inkluderar också dykning för att kontrollera och underhålla förtöjningen så att vi kan vara säkra på att båten ligger tryggt på sin boj.


.
Med en lufttemperatur på över 25°C de flesta dagar visade sig denna maj bli den varmaste jag någonsin upplevt vid svenska västkusten.
.

Också ombord på "Eja" har det varit varmt och svettigt. För att ge dig en liten liten inblick och insider titt på hur båten har sett ut under däck den senaste veckan vi jobbat på henne, så är det så här:
.
En av många bra ting med att jobba på en båt som ligger förtöjd på fjorden är att saltvatten alltid finns i närheten och likaså paddelbrädan, vilket är var de energigivande rasterna spenderas.

Förhållanden som dessa kan helt enkelt inte ignoreras! 💦 🙃 🤙
.
Röran blir allt mer organiserad och den ständigt växande "att göra" -listan börjar slutligen se ett slut ... 🤓
Mysigheten har åter funnit sig ombord (ja också under däck 😉) och Nordsjön kallar nu på observanta ögon! 🐬💦

Snart är det så dags att kasta loss och få vind i seglen igen! ⛵️😇Inga kommentarer:

Skicka en kommentar