Kaledoniska Kanalen

.


Kaledoniska kanalen, Skottland, första veckan av Juli 2018

Efter ett varmt välkomnande till Skottland, går vi in i Kaldoniska kanalen, som förbinder den skotska ostkusten vid Inverness, med den skotska västkusten vid Corpach nära Fort William.

.
Innan vi fortsätter turen genom kanalen spenderar vi ett par nätter i Inverness för att filma de stora grupperna med flasknosdelfiner i Moray Firth 🎥 🐬 💦


.
Den Kaledoniska kanalen är 97 km lång, från nordost till sydväst om Skottland, och innehåller 29 slussar, fyra akvedukter och 10 broar.
.
Vi har varit i kanalen 6 gånger nu, men har aldrig förr upplevt en så varm resa genom som den här gången. Till och med broarna blev stängda under eftermiddagarna på grund av värmen, vilket ledde till att vi blev "strandsatta" ett natt i både Inverness och Loch Ness....
Kanalen går genom det vackra, blomstrande skotska landskapet som jag aldrig får nog av!

.
En tredjedel av kanalens längd är konstgjord, resten utgörs av fyra sjöar, vilka är:


 .
... Loch Dochfour...

.
... den välkända Loch Ness... 🐉

 .
... Loch Oich....
... och Loch Lochy...


.
När vi slutligen kommer fram till Corpach/Fort William, vid västkusten, är det dags att ta den allra sista slussen för att lämna det blomstrande skotska fastlandet och kanallivet.


.
Trots att jag beundrar denna vackra kanal och dess sagolika landskap och sjöar, känns det underbart att äntligen få komma sig ut till saltvatten igen!
.
Till havet där spännande djurliv väntar, förutom Nessie förstås.. 🐉 😉

Därmed fortsätter jag mitt utkik efter spännande ting, i hopp om fler charmiga djurmöten snart... 🙃👌Inga kommentarer:

Skicka en kommentar