Lunnefågel Romans

.

Treshnish öarna, Skottska västkusten, Juli 2018

Efter att ha lämnat Kaledoniska kanalen spenderar vi ett par dagar vid Skottlands västkust innan resan fortsätter sydväst mot Irlands kust.

I denna bloggpost delar jag några bilder från den skotska västkusten och Treshnish öarna, en liten ögrupp som ligger väster om Isle of Mull.
.
Det var för 8 år sedan, då vi filmade brugd i området, när vi besökte dessa öar för första gången. Ända sedan dess har jag starkt längtat tillbaks till denna, för mig, magiska plats.


.
Eftersom det är ett mycket väderutsatt ställe, var det totalt i vädergudarnas händer om vi skulle göra ett stopp här eller inte under vår pågående segelexpedition.

Tack vare de perfekta förhållandena känner jag mig otroligt lyckligt lottad att åter få komma till öarna jag har längtat efter så mycket!
.
Man kanske undrar vad som är så magiskt med denna plats... Känslan av avlägsenhet och djurlivet är uppenbarligen svaret!

Ungefär 47 olika fågelarter kan ses i området, inklusive en stor lunnefågelpopulation, som häckar här från mitten av april.

.
När jag för första gången besökte ön Lunga, som är en av Treshnish öarna, blev jag så charmerad av lunnefåglarna. Så blir fallet igen!

Här, låter fåglarna mig komma nära utan att visa något tecken på stress. Några individer blir även nyfikna och bestämmer sig för att komma ännu närmare till min stora förtjusning!

.
Som sist gång ger jag ön både ett kvälls- och morgonbesök.

Det visar sig igen, att det är tidigt på morgonen när den verkliga magien händer. Det är då när de många hundratals lunnefåglarna är samlade vid sina bohålor där deras kycklingar gömmer sig.


.
Dessa bilder är från samma tidiga morgon, som börjar före soluppgången runt 04-tiden, då jag får uppleva ett otroligt lugn hos den avslappnade lunnefågelkolonin..
När den stigande solen sakta börjar titta fram över horisonten, med solstrålar som målar fåglarna med en mjuk varm ton, blir lunnefåglarna både pratsamma och mer energiska..
Jag känner mig så tacksam att väder- och vind gav oss så bra förhållanden att vi fick möjlighet att göra en återvisit till detta lilla lunnefågelparadis.

Med bra vindar i rätt riktning lämnar vi så sjöfåglarna i fred och fortsätter vår resa till Irlands västkust. ⛵️💦Inga kommentarer:

Skicka en kommentar