Dansar På Vatten - Driven Av Vind

.
Noumea, Nya Kaledonien, Slutet av Januari 2020

Vår tid i Nya Kaledonien har den här gången främst spenderats på att undersöka potentialen för utveckling av nya projekt och expeditioner i området. Först senare i spelet packar vi upp brädor och kitar i hopp om att äntligen få njuta av den konstanta sydostvinden.

Utrustade med cyklar och Christians hemmabyggda surfbräd-ställning tar vi oss så fram till kiteplatsen.
Jag inser att det återigen är över ett år sedan sist gång jag kitesurfade. Väl på vattnet känns det dock som om det vore igår och den varma, stadiga vinden ger en vänlig "välkommen tillbaka till aktiviteten" känsla. Det är underbart att dansa med vatten och vind igen!


När vi kitesurfar ser vi ofta mycket marint liv bland vågorna. Flertalet sköldpaddor och flygande fiskar är vad vi har sett mycket av dom senaste dagarna, men också havsormar och delfiner.

Driven med hjälp av vind och kite känner jag en ständig nyfikenhet på vad som befinner sig under brädan. Mask och snorkel är det enda som behövs för att finna svaret, som ofta är både vilt och vackert.Livet har sina många överraskningar, som rullar in en efter en, som ett litet tåg fyllt med underbara händelser. Detta gör att jag nu pausar jakten på den perfekta kokosnöten 😉  för en plötslig omställning där södra halvklotets sommar fortsätter på "något" kallare breddgrader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar