Norska havet till djupa fjordar

.
Norska havet - Norges kust, början av augusti 2020

Under sommarens hvaltelling med Havforskningsinstituttet har det robusta och mysiga forskningsfartyget ACC Mosby varit mitt hem och arbetsplats de senaste två månaderna.I år har fältarbetet genomförts ute på norska havet. Att vi har en fantastisk havsutsikt från "kontoret" är en sak som är säker!Den största delen av sommaren har tillbringats långt ute till havs, där vi räknat valar, andra marina däggdjur och eventuella större fiskar. 

Några få dagar har också spenderats i några av Norges många djupt fascinerande fjordar, som är hem för den minsta valarten vi har i Skandinavien, nämligen tumlaren.Medan vi tillbringar dagarna till havs på utkik efter valar, är havsfåglarna, såsom stormfåglar och havssulor, vårat trogna och mycket uppskattade sällskap.
Man skulle kunna tro att två månader ute på havet skulle kännas som en väldigt lång tid, men när man arbetar tillsammans med ett trevligt djur- och naturintresserat gäng och har arbetsuppgifter man brinner för flyger tiden än snabbare än fåglarna ovan oss ;-)Fältarbetet har nu hittat ett slut, och det är tid för oss alla att snart lämna den trevliga "båtbubbla" vi levt i.

Då denna sommaren har tillbringats ute på havet, ovan vattenytan, kan jag nu knappt vänta på att få komma mig under vågskvalpet igen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar