Salta Blå Lagun

 

Södra Lagunen, Nya Kaledonien, Södra Stilla Havet, December 2020

Så härligt att äntligen vara sjösatta efter månader av arbete vid den dammiga båtupptagningsplasten. Tror även att båten är glad då det har gått år sedan sist gång hon kände havets berörelse på skrovet ;-)


http://.
Det känns extra spännande nu när vi kan testa båten i vattnet eftersom det är första gången för oss att vara bland vågorna med henne.
Och ja, det bästa stället att testa och bekanta sig med båten och hennes olika möjligheter är ute på den blå lagunen! 

.
Den första ön vi utforskar med båten är ett marint reservat där den lilla ön och dess omgivande rev har varit skyddade sedan 1989.
Alltid lika glädjande att se de positiva effekterna skyddade områden har på ett område och dess många invånare.


När vi hoppar in i den salta, blå omgivningen får vi snart sällskap av flera orädda gröna havssköldpaddor, vitspetsiga revhajar och många fiskarter i alla dess storlekar, former och färger.Känns både bra och behövt med lite vila och fritid nu innan vi fortsätter att arbeta med de förbättringar vi vill göra på båten, eftersom det fortfarande finns många småjobb som väntar på oss för att vi ska få henne i det skick vi önskar. Båtarbetet är dock mycket trevligare nu när båten flyter och vi inte har långt till den faunarika lagunen! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar