Lockdown

Baie Papaye, Nya Kaledonien, Södra Stilla Havet, Mars-April 2021

Med samtliga internationella flygningar inställda och strikt protokoll och karantän för de få resenärer som accepteras in i landet har Nya Kaledonien bibehållit sin koronafria status sedan april 2020.

I början av förra månaden (mars) upptäcktes dock några få positiva fall och hela territoriet sattes därmed i fyra veckors lockdown.Cyklonen "Niran" har precis passerat och vi kommit oss ur mangroven. Då all navigering och övriga vattenaktiviteter är förbjudna under avstängningen finner vi en skyddad vik att tillbringa isoleringen på. En timmes promenad om dagen är tillåtet, en uppskattad stund att utforska den spännande och variationsrika omgivningen, som i min vilda fantasi tar oss tillbaks till en förhistorisk tid.Även 4 veckor på samma plats går väldigt fort!

Ingen dag är densamma. Landskapet, ljuset, tidvattnet, solnedgångar och månfaser är som alltid lika fascinerande och åh så trollbindande.April månad har nu börjat och de strikta isoleringsåtgärderna börjar så sakteliga lättas upp. Snart kan vi med andra ord bunkra upp med vatten och mat igen för att åter förbli autonoma i en månad eller två!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar