Från Levande Blått Till Frodigt Grönt

 

Prony Bay, Nya Kaledonien, Södra Stilla Havet, Juli 2021

Nya Kaledonien är normalt en blåsig plats med passadvindar, lågtryck och cykloner.  Nu, under södra halvklotets vinter, är cyklonsäsongen över, men mindre lågtryck med mycket vind är fortfarande många.När de veckolånga kulingarna står i rad efter varandra och gör lagunlivet ganska kallt och guppigt, är det mysigt att byta rev- och ölivet för att istället utforska de grönare och mer skyddade vikarna.Vi är vid Nya Kaledoniens sydpunkt och söker skydd i ett område som kallas Prony. Den gröna, blomstrande vegetationen och den röda jorden här är en stor kontrast till lagunens blå färger.
Det känns inte bara bra att sträcka på benen när vi utforskar detta nya område per fot, utan också spännande att titta närmare på den varierande och så fascinerande vegetationen som växer i den omgivande fuktiga skogen och torrare sluttningarna.
Som så ofta när vi utforskar Nya Kaledoniens naturliga skönhet, känns det som om vi klivit oss in till en förhistorisk plats.Från levande blått och frodigt grönt till lugnande grått, den oändliga skönheten är ständigt närvarande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar