Från mangrove till lagun och barriärrev

 

Nya Kaledonien, Södra Stilla Havet, Dec-Jan 2021-2022

Sommaren på södra halvklotet betyder cyklonsäsong här i Nya Kaledonien. "Ruby", vår första cyklon för säsongen, ger oss ett kort besök under andra veckan av december. När cykloner knackar på dörren är mangroven vårt gömställe, här känner vi oss både ombonade och trygga medan lågtrycket sveper förbi med mycket vind och regn.När stormen har passerat kallar den blå lagunen oss tillbaka. Med hjälp av passadvindarna utforskar vi nya öar som vi inte har besökt tidigare. Cyklonens kraftiga regn gör att sikten under ytan nu inte är den bästa, men förhållandena ovan ytan är gynnsamma för vinddrivna aktiviteter.
Nya Kaledonien är normalt en ganska blåsig plats med mer eller mindre konstanta passadvindar från sydost. Detta gör det extra speciellt när vi får några vindstilla dagar till jul och det känns som ren magi när vi kan spendera både dagar och nätter vid barriärrevet.Här ute, vid revet, är vattnet klart och blått, och ack så inbjudande!

Ett så fantastiskt och härligt sätt att avsluta året på! 💙💦


Då mer turbulent väder är i prognosen beger vi oss tillbaka till öarna i lagunen för att söka skydd för en mer blåsig nyårs-start.

Härifrån önskar jag er alla ett riktigt gott nytt år! Var glad, sprid leenden och bevara din nyfikna och lekfulla anda!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar