Oändliga vidder och snötäckta fjäll

.

Några dagar i mitten av maj beger vi oss ut till den vackert skimrande snötäckta fjällvärlden i Børgefjells Nasjonalpark. Børgefjells väderbitna, dramatiska landskap blir om möjligt desto mer fascinerande när den vita snön beklätt både fjäll som dalar och parkens många sjöar är frusna med metertjock is.
Børgefjells Nasjonalpark är en av Norges mest orörda nationalparker och gränsar till det svenska Lappland. Här finns allt från stenklädda högfjäll till frodiga dalgångar med porlande vattendrag och vacker fjällbjörkskog. Området är väldigt väderhårt och både floran som faunan i Børgefjell har fått anpassa sig till de starka väderskiftningarna.


Trots att vi är en bra bit inne på maj är det fortfarande full vinter i Børgefjell. Den djupa snön vittnar om en hård och kall vinter och att våren fortsatt får vänta ett tag till innan den är välkommen till parkens vilda fjällvärld.Solens starka strålar påminner dock om vårens ankomst och ger det tysta landskapet ett sagolikt skimmer och de vita vidderna ger mig en känsla av ett oändligt, oförglömligt fjällparadis...


Mer bilder och information från turen finner Du på Team Expeditions webbsida under "Sipmek 2010".
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar