Azorerna

.

Ponta Delgada (Sao Miguel), Azorerna, 18/7-2011

N37°44.315´
W025° 39.914´

Azorerna - en grupp av nio vulkanöar mitt ute i den Atlantiska Oceanen, 700 sjömil väster om Lissabon. Vi befinner oss på ön Sao Miguel, som sägs ha de mest varierande naturomgivningarna Azorerna har att erbjuda. Här finner vi gröna vildvuxna skogar, höga bergsområden, vulkansjöar, varma källor, vattenfall och inte minst ett fascinerande undervattensliv!När man har båt finns det alltid mycket arbete som ska göras, ofta mer än planlagt. Efter våra två veckor på Atlanten var vi riktigt trötta på att kämpa mot det alltför hårdsittande rodret. Därmed blev det arbete med roderlagren och en hel del dykning i marinan för att få rodret på plats igen.

Som paus i båtarbetet har vi, tillsammans med våra lokala vänner, gett oss ut i de gröna omgivningarna. Landskapsfilmningen växlas här med bad i både varma källor som i kalla vattenfall, varvid vandringarna går genom vildvuxna skogar och bland mäktiga vulkanlandskap.


När vi nu äntligen är färdiga med roderarbete börjar dykningen på allvar. Det blåa Atlantvattnet bjuder på ett otroligt varierande undervattensliv. Vattentemperaturen ligger på 21°C och den goda sikten gör dykningen och filmningen till en ren fröjd.


Vrakdykning har ännu inte vunnit min fascination, men att se hur naturen och djurlivet nyttjar det sjunkna skrotet gör denna typ av dykning riktigt spännande! Här kryllar det av liv i alla möjliga skepnader, färger och former...

Minst sagt härliga tider i underbara vatten!

.

2 kommentarer:

  1. Hejsan söta du! Ååå så härligt ni verkar ha det. Sicka äventyr, man bli allt avis på dig Birgitta, vilken grej. Såå otroligt vackra bilder. Hihi du får ta lite sjögräs och lägga till som skägg =)Jag och lilla Minna har suttit och tittat på alla bilder sedan erat äventyr startade och vi är imponerade kan man lungt säga. Såå modiga ni är men glöm för allt i världen inte att var rädda om er. Många varma kramar från oss <3 Vi följer eran färd!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket Sanna, det glädjer mig verkligen! :)
    Stor KRAM tillbaka!

    SvaraRadera