Atlantdykning, nu väntar Medelhavet!

.

Ponta Delgada (Sao Miguel), Azorerna, 26/7-2011

N37°44.315´
W025° 39.914´

Seglad distans: 2512 sjömil

Tiden går farligt fort när man trivs med tillvaron. Vi har nu redan tillbringat tre veckor på Azorerna och det är snart dags att fortsätta färden österut mot Medelhavet.


Denna gröna oas mitt ute på Atlanten är en ren fröjd för alla sinnen, vare sig man befinner sig ovan ytan eller under vågskvalpet så finns här alltid något att förundras över.
Under ytan känns det som om tid och rum står still och jag önskar jag hade den fysiska möjligheten att tillbringa oändlig tid i denna fascinerande undervattensvärld.När vädret äntligen tillåter oss seglar vi ivriga ut till Formigas, ett grund cirka 50 sjömil sydost om Ponta Delgada. Ovan ytan finns här endast en liten klippö med fyr och området är väldigt utsatt för väder och vind.


Förväntansfulla ankrar vi strax intill klipporna och inte lång stund därefter är vi redo för komma oss under ytan.Väl i den tysta världen förtrollas vi av det artrika djurlivet, här finns oändligt med filmobjekt! :)

Tre underbara veckor på Azorerna har gått och tiden är nu inne att styra kursen österut. Vi lämnar Ponta Delgadas hamn onsdagen den 27 juli och närmare 800 sjömil österut väntar Portugals fastland och därefter Medelhavet. Med andra ord är det nu dags att hissa seglen och låta vindarna föra oss till fler äventyr och upplevelser!


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar