Gibraltar

.
Gibraltar, 11/8-2011

N36°08.156´
W005°21.377´

Seglad distans: 3568 sjömil

Efter ett kort uppehåll och bunkring i Portimao, vid Portugals sydkust, fortsätter vår resa österut mot Spanien och Gibraltar.


Det första dygnet har vi riktig härlig segelvind och sjömilen går fort undan. Ju närmare vi kommer Gibraltarsundet minskar vindstyrkan till nästan obefintlig och motorn tas slutligen till hjälp. Barbord om oss har vi Spaniens kust, medan Marockos kust allt tydligare tonar fram på styrbord sida. Luften är varm och fuktig och vi är glada över att befinna oss ute till sjöss.Vi har strömmarna med oss vilket ger färden genom sundet en bra fart och snart ser vi det väl kända Gibraltarberget framför oss.Gibraltar är känd för sina apor, som vilda lever på detta speciella berg. Väl uppe har man här en fantastisk vy över kusten och aporna slutar aldrig att underhålla en, den ena mer nyfiken än den andra och så charmerande...


I flertalet dagar har det nu varit starka vindar och grov sjö, vilket har gjort vårt besök vid Gibraltar något längre, men nu är vi otåliga att äntligen få komma oss ut till havs igen och fortsätta vårt sökandet efter pelagiska djur. Vädret ser lovande ut framöver och jag glädjer mig ivrigt till fortsättningen!
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar