Suez kanalen - Hurghada

.
El Gouna, Egypten, 18/12-2011

N27°24.678´
E033°40.525´

Seglad distans: 6610 sjömil

Jepp, då är vi i Röda havet nu!!! :)

Vid senaste inlägget befann vi oss mitt inne i Suez kanalen, så jag fortsätter berättelsen därifrån...Från Ismailia, i mitten av Suez kanalen, går vår tur vidare söderöver till Suez. I kanalen är det en märklig känsla att befinna sig mitt i den torra ökenomgivningen och samtidigt färdas med båt...

Det är många stora cargo-skepp som tar turen genom kanalen, men vi känner oss fortsatt ensamma som seglare...Väl framme i Suez kan vi äntligen hissa segel, stänga av motorn och låta vinden föra oss vidare mot vår nästa destination. Det är underbart att vara ute till havs igen och inte minst en härlig känsla att vi nu är framme i Röda havet! :)

Som så typiskt för norra delen av Röda havet är det nordan som blåser, vilket är bra för oss som seglar söderöver... Med bra vind går det undan och färden genom Suez bukten går som på räls, snabbt och smidigt!
När man seglat, natt som dag, i väl trafikerade zoner, utan alltför mycket sömn, är det en skönt att väl komma fram till plats. El Gouna blir vår tillfälliga destination för en tid framöver, men innan vi kan påbörja dykning och mer långväga turer med segelbåten, väntar här en hel del pappersarbete och tillstånd, som måste avklaras innan vi får grönt ljus för att fortsätta vårt arbete.Efter några dagar med kontakt av kustbevakning, tull, militär, hamnvakter etc. och diverse papper att skriva under, är vi nu äntligen klara för att ta på oss dyktuberna igen...Efter allt officiellt arbete är det skönt att kyla ner huvudet lite och vi tar oss därmed direkt en liten snorkeltur.., och sååå underbart det är att vara under ytan igen!!!! :) :) :)

Härliga tider väntas och det är med andra ord bara att göra redo dykutrustningen för nu är det dykning och filmning som gäller framöver! ;)


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar