2012 -Ett Upplevelserikt År...

.

Kärruddenabben, Orust, Sverige 29/12-2012

Nu är det inte många dagar kvar på december och det blir därmed snart dags att skriva in 2013 i kalendern, men innan vi firar in det nya året tänkte jag ge några tillbakablickar från året som gått.

Det är nu drygt ett år sedan vi seglade in till Röda havet, vilket gav en bra start på 2012, som skulle visa sig bli ett riktigt spännande och upplevelserikt år.
.
Redan under starten av 2012 förverkligas många av mina stora drömmar. Närgångna möten med flertalet av Röda havets innevånare blir därmed ett faktum!! :)

.
Spännande månader längsmed Egyptens kust och det blir tid för oss att segla norrut genom Suez bukten och Suez kanalen för att åter komma tillbaks till Europa och Medelhavets klarblå vatten.

.
Från en vattentemperatur på 28°C blir det betydligt kallare arbetsförhållanden när jag blir med Loke Film till Artktisk Kanada.

Här, i de isfyllda mörka arktiska farvattnen filmar vi den gåtfulla grönlandsvalen, en bardval som uppskattas kunna bli upp till otroliga 200 år gammal...
.
Efter veckor med is, snö och 24 soltimmar per dygn är det dags att säga hej då till de majestätiska grönlandsvalarna och ta flygturen över Atlanten igen.

Att komma tillbaks till Medelhavet och Grekland, som nu hunnit få en lufttemperatur på upp till 40°C, var något av en omställning efter min torrdräkts-vistelse under Arktiska förhållanden... ;)

Vi befinner oss nu på Kreta och med den ständigt tryckande värmen är jag glad över att vårt arbete är havsbetonat och därmed tillbringas tid och rum till sjöss och under de svalkande vågorna.

Greklands många öar bjuder på spännande grott- och kaverndykning och sammanslaget under 2012 har jag säkerligen tillbringat många 10-tals timmar i dessa spännande hel- eller delvis vattenfyllda hålrum.
Så många fantastiska upplevelser, men 2012 fick även sina nedturer. Att efter 10 år mista sin trogna lilla livskamrat känns fortsatt tomt.

Att Laritza haft ett lyckligt hundliv är dock en tröst och våra många fina minnen tillsammans är och förblir bestående.
.
Efter långa perioder i vattnet under delvis hårda förhållanden är det bra att få upp segelbåten på det torra för en grundlig genomgång. Vi seglar därför norrut till Peloponnesos...
När båten är säker på land väntar slutligen flygturen tillbaks till Skandinavien igen. Det har nu hunnit bli vinter och snön välkomnar oss till nordligare breddgrader.

Både Sverige och Norge charmerar med sina frostbitna träd och vackra vintersol... :)
.
Väl tillbaks vid norska Trondheimsfjorden tittar jag efterlängtat ner i det mörka, kalla vattnet: "-Æ vil dykk!" tänker jag... Lopheliarev och havsmus, here I come! ;)

En sak är då säker, jag kommer aldrig sluta fascineras av min omgivning oberoende på var på jordklotet jag befinner mig! :)

Med detta lilla urval av tillbackblickar från ett fantastiskt 2012, och med känslan av att 2013 kommer att erbjuda fler givande upplevelser och spännande möjligheter, vill jag önska Er alla ett riktigt:


Gott Nytt År!!!


Ps. Länk till alla inlägg och publiserade foton från 2011 och 2012 finner Du HÄR: 2011/2012

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar