Grekland - Italien

 .

Messina, Sicilien, Italien 10/6-2013

N38°11.975´
E15°33.570´

Från den Grekiska ön Kefalonia går vår tur vidare norrut...

 


... och vårt sista hamnbesök i Grekland blir på Korfu, där vi hämtar upp vår nya besättningsmedlem.

Efter att ha tillbringat dom senaste nätterna i tysta fridfulla ankarvikar blir det en kontrast att plötsligt befinna sig bland alla turistter i Korfu-Stad och det tar inte lång stund innan jag längtar mig ut till havs igen.
.
.
Äntligen!! Väderutsikterna ser mycket lovande ut och efter att ha fyllt upp båten med proviant och vatten kastar vi loss och lämnar den stökiga stadstillvaron bakom oss.

Vi seglar längsmed Albaniens kust, där moln och bergsformationer bjuder på ett måleriskt scenario innan vi styr kursen vidare västerut mot ön Othonoi, som blir vår sista övernattning på grekisk sida.

Tidigt nästa morgon ger vi oss iväg i mörkret för att kunna utnyttja dagens kommande vindar till fullo. Och mycket riktigt, när solen gått upp har vi perfekta vindar och med bra fart styr vi kursen mot Italien.
En segling där vindrodret gör det mesta av jobbet är inget att klaga över och med bra vind det tar inte längre än en dagstur att nå Italiens kust.


.
Väl i italienska vatten visar sig vädergudarna vara på vår sida igen. Med vindarna i ryggen styrs kursen söderut och det tar inte lång stund innan vi får välkommet besök...
... lekfullt följer delfinerna med oss under långa stunder i flera omgångar hela dagen. Wow, vilka glädjespridare dom är!! :)


.
Vi rundar Italiens sydspets och i Messina, på Siciliens nord-ostkust, gör vi våra första steg på det torra.

Nu väntar snart Tyrrenska havet på oss, men först; äkta italiensk pizza i dess rätta atmosfär, något som blir väl uppskattat efter många dagar på det blå... Mums!! ;)

__/)__ :) __Inga kommentarer:

Skicka en kommentar