TV-premiären uppskjuten...

.

.
OBS!!
Pga Champions League Final Damer, har SVT:s sändningar och TV-tablå ändrats och TV-premiären för vår film "Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare" har blivit uppskjuten tills vidare.

Hemsida och blogg uppdateras så fort jag vet mer om ny sändningstid!


Segelbåten "Eja" i hemmahamn på Orust innan äventyret startade, juni 2011.


Den 5 juni 2011 lämnar vi vår hemmahamn Slussen på Orust för att ge oss ut på vår efterlängtade segelexpedition vi så länge planerat och längtat efter...

Wow, vilken känsla att slutligen kasta loss och veta att drygt ett år med segelliv och nya spännande undervattensmöten väntar på en! :-)


Nordsjön visar sina många sidor, från värme och stiltje till raka motsatsen...


Vår expedition får namnet "Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare" då vi vill följa fotspåren på våra svenska dykpionärer, som redan 1955 genomförde en segel- och dykexpedition från Göteborg till Röda havet ("Expedition Röda Havet").


Vid denna tiden fanns det inte många dykare och undervattensvärlden var något nytt och delvis skrämmande då bara några få pionjärer som Hans Hass och Jacque-Yves Cousteau hade börjat utforska den ”Tysta Världen”.  


Hans Hass och Jacque-Yves Cousteau är kända världen över, men det är inte så många som känner till våra svenska dykpionärer och att också dom utforskade livet under ytan och genomförde långväga och våghalsiga expeditioner. När svenskarna kom till Röda havet 1955 var det ett orört och närmast outforskat undervattensparadis.


Nu, nästan 60 år senare, följer vi våra dykpionärers "Expedition Röda Havet" i spåren för att se vad som har hänt i den marina miljön sedan dess...Ute på Atlanten med kompasskurs söderut.


Från svenska västkusten börjar vi därmed vår seglats mot Röda havet.

Självklart är vi fyllda med både iver och förhoppningar när vi ger oss iväg, men vilka upplevelser och närgångna möten som verkligen väntade på oss hade vi aldrig vågat drömma om...


Medelhavet sägs vara dött och utan liv, men stämmer detta egentligen?

Vi spenderar timmar tillsammans med närgångna grindvalar utanför Spaniens kust.

Vår segelrutt bjuder på många överraskningar på vår väg till Röda havet.


Under inspelning av "Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare" tillbringar jag ett och ett halvt år på båten och får oförglömliga möten med havets innevånare i både Atlanten, Medelhavet och Röda havet.

Snart är det dags för TV-premiär för filmen och det känns otroligt kul att nu få dela med sig av våra upplevelser till havs och under ytan till en större publik i hela landet :-)


Armin filmar en grön havssköldpadda eller soppsköldpadda som den också kallas...

Mitt livs första möte med en dugong. Här önskar jag att tiden kunde stoppas! :)


Filmen "Expedition Röda Havet -ett halvt sekel senare" är 59 minuter lång och är en samproduktion mellan Crystal Water Film Production AB och Sveriges Television AB (SVT).

En 2 min trailer för filmen:


1 kommentar:

  1. Mika.Panhelainen@iki.fi13 juli 2014 12:59

    Lyckliga dykningar! Jag hoppas att Sveriges SVT Play visar filmen snart och möjligen utan geografiska begränsningar. Jag har också önskat att Finlands YLE Areena visar filmen men ingen konkreta resultat ännu. Den nya sändningstid skulle bli jättekiva att ha. Alla filmerna ni har gjort har varit absolut fantastiska.

    SvaraRadera