Underbara maj

.

Orust, Sverige 28/5-16

Maj är en sådan underbar och spännande månad tycker jag. Så mycket det är som händer i naturen under denna tid på året, och så fort det går! Både på växt- och djur sidan :-)

När jag kom tillbaks till Sverige, i början av månaden, fanns där inte mycket grönt i träden, men det ska inte mycket till innan allt exploderar och plötsligt finns där så mycket grönskande grönt och färgrik blomsterprakt överallt!

.
Bara början av maj och vi får en härlig period med underbart varmt sommarväder. Jag tar glatt tillfället i akt och tillbringar dessa dagar ute på vattnet...

Så skönt det känns att äntligen vara tillbaks i kajaken igen! Så tyst och stilla det är ute på fjorden, knappast någon annan båt i syne... Istället har jag sällskap av olika sorters sjöfåglar, både i vattnet som på land.


.
I skrivande stund är vi på gång med att förbereda ett nytt filmprojekt och vår segelbåt "Eja" görs i ordning inför den kommande segelexpeditionen. Efter mängder av arbete är hon äntligen redo att bli ett "flytande slott" igen ;-)

Det är allt lite läskigt när båten "flyger" högt ovanför marken vid sjösättningen och jag känner mig minst sagt lättad när hon äntligen befinner sig säkert i vattnet igen...

Det finns fortfarande en hel del förberedlser kvar innan vi startar vårt nya filmäventyr, men mer om detta i ett annat blogginlägg.
 .
Även om luften har nått somriga temperaturer, så är vattnet i fjorden fortfarande ganska så uppfriskande! 7 ° C har vi haft på några meters djup när vi dykt vid västkusten...

.
... lika så i Östersjön, där vi dykt för att filma sillgrisslor under vattnet.
 .
Vår film "Livet mot alla odds" har nyligen haft TV-premiär på SVT och vi är så otroligt glada och tacksamma för alla underbara ord, meddelanden och kommentarer vi fått från landets alla hörn. Det glädjer oss verkligen att filmen blivit så omtyckt! Tusen tack till er alla!!

"Liv mot alla odds" finns att se på SVT Play fram till den 23 juni: http://www.svt.se/naturfilm/se-program/liv-mot-alla-odds-svtInga kommentarer:

Skicka en kommentar