Tillbaks till det arktiska paradiset

.

Kaldfjord, Troms, Nordnorge 27/1-2017

Efter vårt jul- och nyårsuppehåll välkomnar "Eja" oss tillbaka till Nordnorge och Tromsø. Vi är i den andra veckan av januari och solen har precis börjat smyga sig över horisonten om än väldigt kortvarigt.


Efter en del nödvändigt arbete på båten, följt av snö- och isskottning, är vi alla redo och ivriga att ge oss ut på fjorden för att fortsätta vårt filmprojekt och hitta valarna igen!

Vi lämnar Tromsø tidigt på morgonen för att ta till vara på de korta ljustimmarna. Längre ut i fjorden får vi en fin "Välkommen tillbaka" när vi möts av en flock späckhuggare som njuter tillvaron bland vågorna :-)

Efter skymningen når vi Vengsøy, ön vi tidigare var baserade på.


.
Omgivna av de vackert snöklädda fjällen och de många fjordarna fyllda med spännande marina varelser i alla dess storlekar... Vi är tillbaks till ett av världens paradis med andra ord! Nordnorge, en plats som fascinerar mig så mycket, både över- som under vågskvalpet!

.
Späckhuggarna är fortsatt flertaliga i fjordarna och vi har haft fina möten varje dag vi spenderat ute på vattnet. Då valarna följer sillen, kommer de dock troligen snart röra sig längre söderut.

Med vår välutrustade segelbåt är vi flexibla och vår tur-rutt för de kommande veckorna framöver kommer att anpassas till naturens humör och vart valarna befinner sig :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar