Söderut mot nya äventyr!

.

Lødingen, Nordnorge 12/2-2017

Ett par veckor har gått sedan mitt senaste inlägg, två veckor fyllda med så mycket... Med denna bloggpost vill jag åtminstone försöka, att med bilder, sammanfatta några av våra senaste händelser!

Först några bilder på hur en vanlig dag ombord "Eja" kan se ut när man letar efter valar ute på fjorden... ;-).
Med en vattentemperatur på 3-4 ° C, och flera minusgrader i luften, är det viktigt att hålla sig varm när man spenderar många timmar varje dag i torrdräkten. Att hålla dansen igång är a och o med andra ord! ;-)

Från stora mängder med valar i fjordarna kring Kvaløya minskar antalet djur relativt plötsligt under dom sista dagarna i januari.

Trots den drastiska minskningen av valaktivitet i området, får vi fortsatt fina späckhuggarmöten varje dag ute på fjorden, och ser ytterligare några få knölvalar..
Vädret fortsätter att visa sin instabila sida med starka vindar, regn och snöfall. Att ta sig en löprunda upp till fjällen i vind och rusk är en trevlig och rolig, om än blöt aktivitet, men att försöka på sig huvudstående i den starka kulingen är inte lika lätt, särskilt inte när man känner sig som ett vindfångat segel mer än något annat... ;-)

.
Från ett långvarigt lågtryck, visar vädret upp sig med ett totalt annat ansikte. Ingen vind, minusgrader, klar himmel och... SOL!!!

Den andra februari är första dagen vi ser solen göra en kort visit ovan bergstopparna :-)
.
Från Kvaløya styr vi kursen söderut mot Senja, ön strax syd om Kvaløya. Liksom Kvaløya, visar Senja upp sig med sina trollska fjordar och hisnande fjälltoppar.

Solen ger oss nu sällskap många timmar per dag, och förhållandena ute på det blå är perfekta för både fjordcruise och valobservation :-)


.
Vi besöker olika platser och fjordar längs Senjas vackra kust. Varje plats har sin egen speciella charm.
.
Ju längre dagarna blir desto mer tid finns där för olika typer av vattenaktiviteter! En tidigare hamnankomst blir då gärna till en härlig solnedgångstur med SUP:en :-)

.
Sådana förhållanden är inte bara perfekta för valobservation, fjordcruise och paddleboarding...

Bäst att njuta kvällar som denna på mest möjliga sätt... ;-)

.
I skrivande stund har vi sökt skydd i Lødingen då vädret har slagit om igen. Jag lyssnar på regnet som ihärdigt smattrar på däcket och den vinande vinden, som nyss nådde uppe till 30 sekundmeter i byarna.

I bra skydd av hamnpiren ligger vi säkert och kan njuta av mysighetsfaktorn sådant väder ger..
Det känns mysigt att nu äntligen finna tid och komma sig i ro för att skriva och publicera lite bilder på bloggen igen. Detta är något jag älskar att göra, men när naturens mest fantastiska fenomen omger en både dag och natt, har jag stora svårigheter att behålla lugnet framför datorn. När förhållanden är rätta måste jag bara ta tillfället i akt och befinna mig där ute, naturen och det vilda väntar inte på en.

För att inte göra detta inlägg alldeles för långt, kommer jag därmed göra en annan post med lite bilder från våra senaste norrskensnätter...

Håll ögonen öppna för mer auorabilder med andra ord! :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar