360° Atlanten

 .Sao Miguel, Azorerna, Atlanten, Oktober 2018

Hur mycket jag älskar att vara omgiven av havet, att känna dess lugn, dess kraft...

.
... att lyssna på de inkommande vågorna och "klonkandet" på båtskrovet, medveten om att den omgivande vattenkroppen är fylld med spännande marint liv av olika slag.

.
Att vara under vattnet är för mig den absoluta favoriten, men även under dagar som inte spenderats under ytan fyller havets enkla närvaro mig med den härliga frihetskänslan.
.
Uppvuxen på ön Orust vid den svenska västkusten har havet alltid varit nära. Med bara några få steg till den fascinerande undervattensvärlden blev den naturligt mitt favoritelement redan som mycket liten. 🧜‍♀️

Allt sedan dess spenderar jag merparten av min tid nära vågplasket.

.
Så här är jag på ön Sao Miguel på Azorerna, omgiven av den salta brisen och utsikten jag aldrig blir uttråkad av; den stora blå Atlanten.
.
Beläget väster om Portugal, på Mittatlantiska ryggen, består Azorerna av 9 vulkaniska öar, varav Sao Miguel är den största.

Bilderna i det här inlägget är från Sao Miguels väst- och nordkust, med undantag för den andra bilden nedan med de (rökiga) varma källorna som är från Furnas längre österut på ön.


.
Även om vädret har förändrats ganska mycket sedan vi kom hit i augusti, med mer regn, vind och kallare temperaturer, känns det fortfarande som sommar i Norge, bara varmare 😉
.
Det enorma Atlanten och golfströmmen håller klimatet milt på öarna jämfört med andra destinationer med samma breddgrader.
.
Fortfarande i oktober har vi 20° C vattentemperatur under våra dyk. Muito obrigada Azoresdiving för härlig dykning i underbart sällskap!

.
Som alltid springer tiden sin vägg alltför snabbt, speciellt när man trivs! Och jag inser först nu att sommaren har nått ett slut eftersom kalendern redan visar november (!)

Det är dags för mig att säga tillfälligt hej då till Atlantens vågor och solnedgångar då betydligt kallare och mörkare äventyr norr om polcirkeln väntar!

Tid för torrdräktsdans snart med andra ord...! 💃🏻 😉Inga kommentarer:

Skicka en kommentar