Så salt, men ändå så sött!

.

Sao Miguel, Azorerna, Atlanten, Oktober 2018

Den känslan, när du släpper luften ur BCD:n, andas ut och påbörjar nedstigningen till undervattensvärlden.

(BCD = Buoyancy Control Device, en väst som används vid dykning för att kontrollera flytkraten)
.
Fortfarande på underbara planeten Tellus, om än det är som att byta värld när man lämnar livet ovan ytan för att sjunka ner under vågorna och bli ett med det fantastiska marina livet..
Då hösten nu stormat in med både fart och kraft, har väder- och sjöförhållanden fått ett något hetare temperament 😉 🌊💨

Vi har därmed avslutat den pelagiska inspelningen för i år för att istället utforska och filma vid de många olika lokala dykplaser som finns runt ön Sao Miguel, på Azorerna.

.
Från vrakdykning vid "Dori", ett 130 meter långt frihetsskepp från andra världskriget som sjönk i närheten av Ponta Delgadas hamn 1964, till att besöka andra platser för att leta efter bläckfiskar.

.
Då de är experter i kamouflering vet vi att det alltid finns någon där som tittar på oss, även om vi själva kanske inte fått syn på den ytterst finurliga varelsen...

.
Därför dyker vi väldigt sakta och håller ett observerat öga på varje sten vi passerar...


.
När vi slutligen finner dessa charmiga varelser blir dom ofta mycket nyfikna även på oss! 😍

.
Lite svårt kan det dock bli att filma dessa intelligenta djur när de inte bara börjar klättra på domporten, men också upp på kameran för att slutligen nå självaste filmaren!De många nyfikna bläckfiskarna vi har träffat under våra senaste dyk har verkligen gjort dagen för oss många gånger, och jag hoppas vi har gjort så också för bläckfiskarna! 🦑
.
Återigen så finns det inga ord tillräckliga för att beskriva den känsla som denna blåa värld förmedlar. Så salt, men ändå så sött! 💦💙💦Inga kommentarer:

Skicka en kommentar