Subwing á la Cri-Cri 💙

 .

Sao Miguel, Azorerna, Atlanten, September 2018

Du kanske har sett bilderna på sociala media nyligen där jag använder en hemmagjord subwing för att utforska den oändligt blå omgivningen ytterligare. För intresserade och nyfikna, här är mer om det!

.
Det var i 2016, innan vår "Norges vintervalar" expedition startade, när jag fick visionen att ha en sådan användbar leksak ombord. Efter att ha nämnt tanken tog det inte lång tid innan min underbara och kreativa pojkvän förverkligade min dröm genom att tillverka en!
.
Plötsligt fanns där inte bara en subwing ombord, men en hemmagjord sådan fylld med kärlek! Den skyddade skärgården, hemma vid svenska västkusten, blev därmed vår lekplats för att utöva de första test "flygen" med den nytillverkade vingen.

.
Nu, två år senare, är "Eja" tillbaks till varmare vatten igen och jag är lyckligt lottad att få prova på att flyga subwingen i en av mina favoritomgivningar; den djupa, blåa Atlanten. 💦
.
Under tiden båten håller en hastighet på 2-3 knop, bidrar den valda vinkeln på vingarna till lätta och snabba nedstigningar och likaså till okomplicerade uppstigningar när ett andetag är behövt.

.
Under ytan är rotationer enkelt gjorda...

.
... och flyga upp och ner har uppenbarligen blivit en av mina favoriter!

... 🙃💦

.
Att subwinga fritt i en bikini var riktigt kul och härligt, men blev lite knepigt eftersom de små klädesdelarna hade svårt att stanna kvar på grund av att vattnets drag som genereras av farten...
.
... så shorty:n var att föredra på de på de följande sessionerna för att ungå risken att skrämma fisken! 🐟😉🤣

.
Subwingen har blivit ett lekfullt sätt att njuta mer tid under ytan när segelbåten ändå är i farten. För att rofyllt uppskatta det blå elementet och den viktlösa känslan, samtidigt som hoppet och önskan seglar med att en dag få sällskap av vänligt och nyfiket marint liv...


.
Och så gjorde vi en bit ut från Azorernas kust. Ett par första kortvariga möten blev det med sadeldelfiner och flasknosdelfiner. Dessa gånger blev djuren tillräckligt nyfikna för att göra ett par avlägsna observationer innan de fortsatte sina egna dagsuppdrag.
.
Nästa undervattensmötet med subwingen var med en stor grupp med fläckiga delfiner, som om och om igen kom allt närmare för att inspektera den nyupptäckta lyckligt flygande varelsen. Samtidigt som jag blir förföljd av dessa charmiga varelser, är jag helt omgiven av deras fantastiska ljud med varierande klick och sångkommunikation. Vilket magiskt ögonblick! 💙🐬💙.
Vid nyfikna möten som detta, när djuren visar lika stort intresse och uppskattning i min närvaro som jag för dem, är min lycka total. Med ett ständigt växande leende, som återigen bidrar till att min mask börjar läcka, fortsätter jag att bli om möjligt änmer absorberad i denna underbara, salta värld som fascinerar mig så mycket!

💦 😇 💦


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar