Pelagiskt Blått 💦💙💦

.

Sao Miguel, Azorerna, Atlanten, September 2018

Sedan mitten av augusti har vi varit baserade på ön Sao Miguel på Azorerna, en grupp öar i Atlanten som vi har besökt åtta gånger sedan vårt allra första äventyr här i 2003.
.
Att komma hit är att komma hem. Runt denna gröna oas, totalt omgiven av den djupt blåa Atlanten, väntar nya äventyr varje gång.
.
Den senaste månaden har vi varit väldigt lyckligt lottade med vädret, som har gjort det möjligt för oss att tillbringa de flesta veckorna ute till havs, där dagarna spenderas med att leta efter pelagiskt liv och nätterna antingen för ankare i en skyddad vik...


.
... eller för drivankare!

Att välja att ligga ute och driva på natten istället för att ta turen tillbaks till ön ger oss möjlighet att besöka mer avlägsna pelagiska områden.
.
Detta pelagiska blå som fascinerar mig så mycket! 💙 Man kan känna sig ensam när man enbart är omgiven av det salta havsvattnet, som ofta når tusentals meter under båtens köl...

.
... men vi är inte ensamma. För det observerande ögat finns här alltid något att upptäcka och bli entusiastisk över!


.
Under våra veckor på havet har vi upplevt många vackra, intressanta, men också sorgsna möten.

Följande bilder är på manta, salp (Pyrostremma spinosum), och en död haj med krok i munnen....
Vår huvudanledning att spendera dagar och nätter ut på det blå den här gången är dock delfiner! Följande är fläckiga delfiner 🐬

.
Många timmar med letande är inkluderat när målet är att hitta kooperativa delfingrupper som förhoppningsvis kommer att visa samma uppskattning av vårt sällskap som vi för deras. När vi gör så blir den gemensamma lyckan dubbel lycka!!
.
Med sådana grupper kan vi lätt tillbringa flertalet timmar tillsammans med djuren, som om och om igen återvänder till vår båt för att cirkla runt den, leka i vågorna eller tillfredsställa sin nyfikenhet genom att ta sig en närmare titt. 😍💦Inga kommentarer:

Skicka en kommentar