Irlands västkust - Azorerna 🌍⛵️💦

 .

Irlands västkust - Sao Miguel, Azorerna, Augusti 2018

En sån härlig känsla det är att resa med hjälp av naturens kraft! När vinden bidrar till fart och det salta havet med oändliga vägval. Där horisont och din egen inspiration är det som sätter gränser!.
Vilken otroligt fin översegling vi har haft! Från Irlands västkust tog det 10 dagar innan vi slutligen började se skymten av Azorerna. Förutom ett par blöta och bumpiga nätter gick de 1265 sjömilen mycket smidigt.
.
Medan vi försökt hålla en så bra sydvästlig kurs som möjligt, har jag till fullo uppskattat de stora frihetsvibbarna dagar på havet fyller mig med. Den oändliga Atlantshorisonten ger mig känslan av att vara  ensam på en stor blå havsplanet...
.
Att jag inte känt ett minsta tecken på sjösjuka under denna översegling var självklart ett stort och välkommet bonus, men bäst av allt är de många valar vi har sett under turen, speciellt i början då det fantastiska vädret kombinerat med vårt vägval längs kontinentalsockeln söder om Irland, gav oss de bästa val-förhållandena man kan önska.

Stora antal sillvalar, grindvalar, flaskdolfiner och sadeldelfiner sågs här under en och samma dag. Förutom valarna fick vi också korta observationer av både klumpfisk och en oidentifierad haj. Dagar som denna är jag verkligen i paradiset!
.
Mer sillval, haj och stora mängder sadeldelfiner har hållit oss sällskap från och till under turens gång. Dagar när vågor verkar vara det enda ögat kan se, är det en underbar syn att plötsligt se en grupp delfiner dyka upp på avstånd för att strax därefter följa vår resa en stund!

Förutom dessa glamorösa varelser har vi, efter att ha nått över hälften av segelsträckan, också observerat fler valarter som näbbvalar, kaskeloter och rissodelfiner.


.
Nätterna har varit väldigt mörka på grund av nymåne och det tjocka molntäcket vi har haft de flesta nätterna. När det äntligen finns en liten öppning som tilllåter stjärnorna att smila igenom känner jag mig glad som ett litet barn som precis ska öppna en julklapp!


.
Efter 10 dagar totalt omgivna av stora salta Atlanten, börjar vi slutligen skymta land på långt avstånd..
Nästa morgon startar som en guldskatt, den nu klara och blå Atlanten är återigen helt platt och den gröna ön framför oss kommer snabbt mycket närmare.


.
Sao Miguel är en vulkanisk ö, belägen cirka 700 sjömil väster om Portugals kust. Den är en av nio öar som gör Azorerna, vilket är var vi kommer att spendera vår kommande tid för att filma och dyka.

Jag ser nu så otroligt fram emot våra fortsatta salta veckor i en av mina favoritomgivningar. Tiden vill visa vilka möten som denna gång väntar på oss i dessa djupa, klarblå vatten! 🐬💦Inga kommentarer:

Skicka en kommentar