Antarktis - Vild Frusen Skönhet

.
Antarktiska halvön, Antarktis, Feb-Mar 2019

Tillbaka till civilisationen efter ännu en underbar tid i det avlägsna, vackra och storslaget hisnande Antarktis, där jag guidat polar-snorkling för Waterproof Expeditions de senaste tre veckorna.
.
Detta är verkligen ett land av förundransvärd, vild, frusen skönhet. En plats där ord är svåra att finna för att bra nog beskriva de storslagna, natursköna omgivningarna vi dagligen får uppleva under vår resa..
Jag känner mig lyckligt lottad att få möjligheten att dela underbara upplevelser i denna avlägsna, men fantastiska del av världen. Vad kan möjligtvis vara bättre än att dela sin passion med likasinnade?


.
Denna bloggpost innehåller ett litet urval bilder från våra senaste veckor i Antarktis där det mysiga fartyget "Polar Pioneer" har varit vårt mobila hem och expeditionsbas.

Detta, nästan 72 meter långa is-förstärkta, Ryska fartyget har chartrats av  Aurora Expeditions i många år, men på grund av att ett nytt fartyg byggs, är 2019 det sista året vi och Aurora Expeditions är ombord.
.
Under vår expedition är "Polar Pioneer" hem för upp till 54 gäster, 8 expeditionspersonal, hotellchef, kockar och 22 i besättning.


.
Mina tre veckor ombord består denna gång av två 11 dagars turer där den första gruppen med gäster stiger ombord i Ushuaia i Argentina, följt av påstigning i Puerto Williams i Chile för den andra gruppen.

Från Sydamerika väntar så ett par dagars överfart på Drakpassagen.


.
Drakpassagen är en 800km bred passage mellan Sydamerikas Cape Horn och South Shetland öarna i Antarktis och är den kortaste överseglingen från Antarktis till någon annan landmassa.

Vid vår första överfart denna gång visar "Draken" upp sitt temperament-fulla humör igen...
Denna lilla filmsnutt ovan är från första överfarten den 20 februari.
.
Vi får också njuta av "The Drake Lake". De betydligt lugnare sjö-förhållandena tillåter oss så ett bonusbesök på Cape Horn under vår retur-resa på första rundan (Ushuaia-Antarktis-Puerto Williams).

På båda turerna välkomnar Antarktis oss med bra väder och lugna förhållanden. Minst sagt uppskattat av alla ombord!


.
Vårt sydligaste mål är att nå den antarktiska polcirkeln vid 66 ° 33 ' Syd. Medan den sydgående resan så fortsätter mot vårt mål, sprids en stor beundran ombord för de frusna, avlägsna värld vi kryssar genom.
.
Under resan gör vi flera landningar, zodiakkryssningar, kajak-paddlingar och snorkel- och dykutflykter förstås!
.
Det är inte bara det anmärkningsvärda landskapet och den fantastiska värld av frusen skönhet som får oss tappa andan av beundran, men också det extraordinära vilda djurliv, som så ofta visar sig vara lika nyfikna på oss som vi är för dem...

.
... från sovande krabbätarsälar och elefantsälar, till intimt nyfikna och undersökande leopardsälar...

.
... kommunikativa, vilande och jaktande knölvalar ...


.
... och otaliga charmigt bedårande pingviner förstås!! 😍

.
Här i Antarktis följer vi IAATO-reglerna, vilket inkluderar att hålla ett minimum avstånd på 5 meter eller mer från det vilda djurlivet.

IAATO står för "International Association of Antarctica Tour Operators" och är en internationell organisation som består av mer än 100 respekterade företag och organisationer.

Mer om IAATO på deras hemsida: www.iaato.org

Det antarktiska djurlivet verkar emellertid inte vara medvetet om några regler eller riktlinjer då de fortsätter att komma oss nära för att nyfiket inspektera både oss och våra prylar...
.
Vem visste att åsnepingviner har ett stort intresse för kajakpaddling?!


.
När vi slutligen når den antarktiska polcirkeln gör vi den omtalade aktiviteten "Polar Plunge"! 🥶
Det -1 °C kalla vattnet är inte bara uppfriskande men minst sagt bitande kallt! Det är dock en aktivitet jag var gång inte vill missa 🙃 💦 Stort tack till Scott Portelli för att fånga denna "plunge" på video!
Som alltid, när man är omgiven av fantastisk natur, och i sällskap av underbara människor, så flyger tiden alltför fort!! Så gjorde den den här gången också då dessa tre veckor ombord känns som ett ögonblick! Glad över ännu en fantastisk tid bland nya- och gamla vänner, med många häpnadsväckande natur- och djurupplevelser, är det så dags att fortsätta livets äventyr på andra breddgrader...

Ett stort tack till alla "Polar Pioneer vänner" för en härlig tid tillsammans! Jag ser så framemot att ses igen på nya äventyr vart än det må vara på denna vackra och fantastiska planet vi befinner oss på!

För mer info om Waterproof Expeditions och ders resor, kika in på deras hemsida: www.waterproof-expeditions.com
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar