Delfiner, Valar & Vattenfall

.

São Miguel, Azorerna, Maj 2019

Efter att ha övervintrat i Ponta Delgadas väderxponerade hamn är vår segelbåt "Eja" sannolikt mer än glad att spendera en liten vecka på det torra för att bli redo för nya havsäventyr ⛵️💦
.
Tillbaka i vattnet kan vi så fortsätta att filma för vårt pågående projekt om delfiner 💦🐬💦

Delfinerna på följande bilder är sadeldelfiner på resande fot.
.
Med lovande väderprognoser och många dagar med perfekta förhållanden seglar vi runt ön Sao Miguel för att filma fler delfiner i hopp om att få bra möten i nyfiket sällskap.

Nätterna spenderas antingen i den lilla och tysta hamnen i Povoação eller på svaj, där de gulnäbbade lirorna underhåller oss med sina lustiga ljud efter solnedgången.På sydöstra kusten passerar vi den lilla byn Faial da Terra, som är en av mina många favoritplatser på ön på grund av sina fina skogsvandringar och vackra vattenfall. Tyvärr finns det ingen direkt tillgång till denna plats med segelbåt då det inte finns någon hamn eller ankarplats här.

Det är en vacker syn att från havet se den gröna dalen och tänka tillbaks till vandringen vi gjorde här med våra vänner en vecka tidigare.


.
De perfekta sjöförhållandena ger oss fantastiska möten. En stor grupp med minst sagt energiska flasknosdelfiner håller oss i sällskap i flera timmar medan de både jagar fisk och leker med höga hopp.

Så mycket positiv energi dessa akrobatiska varelser sprider! 💙
.
Inte långt från där vårt fantastiska delfinmöte äger rum, börjar en annan nyfiken krabat att visa ett ökande intresse för oss.

När vi tysta driver för att spela in undervattensljud med hydrofonen, bestämmer en ung kaskelot att simma rakt mot båten för att ta en närmare titt på oss! 😍

.
Ute på havet hittar vi ofta flytande skräp inklusive gamla fiskeredskap som nät och linor. Så gjorde vi igen denna gång. Lyckligtvis hade inga stackars djur fångats i detta nät innan vi hittade det, men det ger en skrämmande påminnelse om hur mycket flytande spöknät det finns i haven som orsakar ett långdraget lidande innan offret slutligen dör .

Spöknät är fiskeredskap som har försvunnit, dumpats eller övergivits och som kommer att fortsätta att fiska i flera årtionden, eventuellt även i flera århundraden, om de inte hittas och avlägsnas...

.
Efter en full-fylld vecka på vattnet är vi nu några dagar i hamn för att ladda batterierna, fylla på fruktnätet (mycket viktigt) 🤩 och välkomna vår nästa seglarkompis ombord.

.
Om än så vackert det är på land ser jag fram emot att komma ut på havet igen för att fortsätta uppdraget att finna fantastiskt liv till sjöss.

Vem vet vad som väntar oss bland vågorna härnäst? 😇
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar