Kaledoniska Kanalen

.

Fort Augustus, Skottland, 13/6-2011

N 57°08.657´
W 004°41.165´

Då väderkartorna spår djupa lågtryck utanför Irlands västkust passar vi på att njuta lugnet och tillvaron i den Kaledoniska kanalen i Skottland. Den närmsta segelplanen är att härifrån ta oss väster om Irland för att sedan rikta kompasskursen söderöver till Azorerna, men då vädret visar sig bli i det tuffare laget de närmsta dagarna finns här ingen anledningen till att stressa oss ur kanalen.


Skottlands vackra landskap bjuder på fantastiska vyer och den Kaledoniska kanalen är en fin färdväg för att uppleva det på. Kanalen är inte bara vacker utan erbjuder även många fina tillfällen att träffa likasinnade människor och nya vänner. I Inverness får vi riktigt trevligt sällskap av den norska båten S/Y Opportune från Alta, som varit ute på jordomsegling i tre år. En otroligt fin båt med underbara och inspirerande människor ombord!

Att slussa sig genom kanalen är både socialt och trevligt och bidrar ofta till många skratt!

Den Kaledoniska kanalen går även genom den mytomspunna sjön Loch Ness. Under tidigare seglingar genom sjön har jag tagit på mig snorkelutrustningen för att söka upp det omtalade sjömonstret Nessie, men så långt utan resultat. Denna gång nöjer vi oss med att inspireras av mystiken och de gröna omgivningarna som bidrar till god fantasi, fin beklädning och otroligt glatt och livat humör på vår båt. Alltid lika viktigt med humor och glada skratt när man är ute på tur!

Kort sagt om vår stundande tillvaro är att vi befinner oss i ett fantastiskt inspirerande landskap med hopp och tro på att vädergudarna snart uppfyller våra önskningar så att vi inom kort kan sätta kurs mot Irlands västkust.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar