Syros - Kalymnos

.
Kalymnos, Grekland 13/11-2011

N36°57.054´
E026°59.187´

Seglad distans: 5831 sjömil

Efter en vindrik vistelse på Syros är det dags att segla vidare till vår nästa dykdestination, men innan dess måste vi tyvärr lämna vår trogna besättningsmedlem Laritza. Det är nämligen inte helt problemfritt att få tillbaks hunden om hon skulle segla med oss in i Röda havet och vi lämnar henne därför hos våra vänner i Grekland.

Plötsligt känns båten så otroligt tom när där nu inte finns en kelsjuk skeppshund ombord och saknaden är enormt stor... Vi vet dock att Laritza kommer att vara väl omhändertagen under tiden vi är i Röda havet och det är ju det som är viktigast.


Utan skeppshund lämnar vi, tidigt nästa morgon, ön Syros och styr då kursen österut. Med nordliga vindar och bra vindstyrka, blir våra dagar till havs något kyliga, men komfortabla och trevliga.


Även guitaren tas fram och med bra fart genom vattnet har vi den bästa stämningen ombord när solnedgången förgyller omgivningen omkring oss... :)

När ön Kalymnos blir synlig framför oss är vi förväntansfulla. Vi är nu inte särskilt långt från gränsen till Turkiet, men befinner oss fortsatt i Grekland.


Väl inne i Kalymnos hamn är dykutrustningen klar och vi redo för dykning...

Mer om våra dykningar kring Kalymnos, "Svampdykarnas ö", i nästa inlägg... ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar