Hurghada - Port Said

.

Port Said, Egypten, 11/3-2012

N31°15.393´
E032°18.967´

Seglad distans: 7452 sjömil

Ett sista inlägg från Egypten innan vi kastar loss och ger oss ut till Medelhavet och Europeiska farvatten igen...

Härmed följer nu en liten rapport och bilder från vår senaste färd norrut, med andra ord det senaste från turen genom Suezbukten och Suezkanalen.


Efter tre månader i Röda havet vinkar vi hej då till våra lokala vänner för att påbörja vår segling norröver. Det är mycket pappersarbete som krävs i Egypten, när detta väl är avklarat lämnar vi slutligen Hurghadas hamn.Med mer eller mindre konstant nordvästvind innebär vår segling genom Suezbukten en hel del kryssning, eller rättare sagt enbart kryssning. Även vindstyrkan håller i sig med toppar på 35 knop. Trots den skinande solen blir färden norröver minst sagt blöt...

Väl framme i Suez är det riktigt skönt och välbehövt med en god natts sömn. Nattnavigering genom Suezbukten kräver full koncentration, då flertalet oljeriggar och sjömärken inte har belysning eller navigeringsljus. Med andra ord är nattsegling i detta område inget jag rekommenderar, men om det är tvunget, gör det med försiktighet!
I Suez får vi vänta några dagar innan vi har papper och tillstånd att få fortsätta genom Suezkanalen. När detta väl är ordnat börjar så vår vattenfärd genom öknen...


Ca. 100 sjömil kanal i två dagsetapper där en natt tillbringas i Ismailia, som ligger halvvägs genom kanalen.
Efter två dagar "on the move" genom kanalen är vi nu slutligen framme i Port Said, som blir vår sista hamn i Suezkanalen och Egypten.
Många upplevelser rikare från både Egypten och Röda havet, väntar nu Medelhavet och den grekiska övärlden på oss...

Med andra ord är det dags att kasta loss och komma oss till havs igen. Här väntas fler dygn med vind, vågor och saltstänk! ;)
.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar