Port Said - Cypern

.

Limassol, Cypern, 15/3-2012

N34°39.576´
E033°01.779´

Seglad distans: 7666 sjömil

Då är vi tillbaks i Medelhavet igen... :)

Ständiga kulingvaningar och motvind gör att vi planerar in vår tur norröver i ett såkallat ”väderfönster” som lovar två dagar svagare vindar innan nästa lågtryck närmar sig igen.

Vår tur börjar mycket riktigt med väldigt lite vind, betydligt mindre än förväntat...Efter att ha tillbringat flertalet dagar i Suez kanalen är det en underbar känsla att komma sig ut till havs igen.

Medelhavets stundande stillhet är raka motsatsen mot Port-Saids stressiga stadsliv och vi njuter för fullo av solen och den varma havsluften...
Allt längre norrut desto kallare blir det dock... och vad är det jag plötsligt känner? Regn!? Hade nästan glömt att det finns något som heter nederbörd... ;)
Förutom en sandfylld himmel då sandstormarna härjade längs det torra ökenlandskapet, har vi mer eller mindre varit helt befriade från regn de senaste fyra månaderna.

Nåväl, för vår del är regnet välkommet då både mast, rigg och segel nu får sig en välbehövd dusch och därmed blir något renare från all ökensand som fortsatt finns kvar på båten.

Vinden tilltar och därmed också hastigheten. Till skillnad från vår segling norröver i Röda havet, har vi nu vinden med oss och båten börjar riktigt surfa fram på både vågor och dyningar.
Dom sista sjömilen betas av fort och väl framme vid Limassol, Cypern, söker vi skydd. Här har det nu blåst på rejält och stadigt och vi är glada för den goda timingen.
Vädret är nu minst sagt variablet, från stundvis sol till hagelskurar med upp till 40 knops vind. Med andra ord lockar det inte att ge sig ut till havs i skrivande stund...

Hur som helst, oavsett stundande väder lovas det bättre tider inom kort och vi är redo för att snart (eller rättare sagt imorgon) ge oss vidare västerut...

Grekland och dess spännande övärld väntar! :)
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar