Snorkling med lekfulla delfiner!

.

Hurghada, Egypten, 3/3-2012

N27°13.550´
E033°50.504´

Seglad distans: 7094 sjömil

Vi har snart tillbringat tre månader i Egypten och det börjar närma sig att segla norröver mot Medelhavet igen.

I skrivande stund befinner vi oss i Hurghadas marina, där båt och utrustning förbereds för vår kommande segling...Efter månader med underbar dykning, härlig gemenskap och fantastiska upplevelser känns det lite vemodigt att snart lämna Röda havet...... men innan vi hissar segel vill jag dela med mig av lite bilder från vår senaste undervattensupplevelse, nämligen snorkling med minst sagt nyfikna och lekfulla delfiner! :)
Efter fin dykning vid Carless Reef, utanför Hurghada, seglar vi norr till Shaab el Erg, som mycket riktigt även kallas för "Dolphin House".

Det hinner bli eftermiddag innan vi är framme vid revet och vi börjar direkt att leta efter en mooring för att tillbringa natten på. I sökande efter mooringlinor ser vi snart en flock delfiner närma sig...

När mooringen slutligen hittas är vi minst sagt ivriga på att snabbt komma oss i vattnet, där delfinerna till vår glädje fortsatt väntar på oss!
Väl i vattnet får vi snabbt närgånget sällskap, då delfinerna visar sig vara riktigt nyfikna på både oss och kamerautrustningen.
Vilken fröjd! Än en gång stannar både tid och rum och jag fullkomligt njuter av tillvaron i vattnet. Även delfinerna verkar uppskatta sitt nya sällskap och hela flocken samlas lekfullt runtikring oss.
Domporten på kamerahuset verkar vara extra intressant och spännande ur delfinernas synvinkel och detta till min stora glädje... ;)

Röda havet ger mig ännu en oförglömlig upplevelse att lägga på både minne och bild!!! :)


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar