Korallhavet

.


Tontouta, Nya Kaledonien 11/3-2013

Det är tidig morgon. Solens första strålar blir allt tydligare bakom bergen och förvandlar snart nattens stilla mörker till ett allt tydligare dagsljus.

Denna stund, då dagsljuset föds, är för mig alltid lika magisk.
.
Med dagsljuset gror dagens förväntningar och ivern att komma sig ut på det blå, och åter få känna havets rytm, blir allt starkare.

Ute vid korallreven bryter bränningarna och lockar äventyrslystna folk till en tidig surf, men vem vet vad eller vem som väntar under vågorna?

.
Vid ön, Tiam Bouene, som blivit mitt temporära hem, är vattenytan dock fortsatt stilla. Inte den minsta våg gör sig här besvär för att störa den totala, stundande tystnaden.
.
Stiltje, folktomt och en hel dag till förfogande - perfekta förhållanden för mera fridykning bland koraller och det enormt varierande undervattenslivet.


Under ytan är man aldrig ensam. Här, bland praktfulla färger och fantasifulla formationer, finns det alltid någon som beskådar en. :).
Vid dom färgrika korallreven får jag med glädje många nyfikna möten med revhaj.

Somliga håller sig på avstånd, medan andra gärna tar sig en närmare titt...

.
Oavsett om det är på djupare vatten, eller strax under ytan, så är dessa möten i Korallhavet alltid lika spännande och förblir med all säkerhet dagens speciella höjdpunkt! :)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar