Livets många kontraster

.

Montreal, Kanada 22/3-2016

Våra liv och naturen som omger oss är full av kontraster. Vad vore livet utan kontrast? Kontrast är det som gör livet så intressant och varierande, på många olika sätt...

Mörka nätter blir till ljusa dagar. Den tysta, frusna vintern utvecklas till livlig, blomstrande vår. Ett oändligt grått molntäcket ger plats till klarblå himmel och sol.

Vi känner värme och kyla, upplever glädje och sorg.
.
Ute på promenad för att njuta av den tidiga vårsolen i kombination med den fortsatt krispigt kalla luften, tittar jag upp på de nakna trädstammarna och deras många grenar.

Om bara ett par månader från nu kommer de alla vara täckta av unga gröna frodiga blad.

Denna lilla iakttagelse inspirerar mina tankar vidare och under min lilla promenad fortsätter jag att filosofera kring livets många kontraster och hur mycket jag uppskattar dessa..
Livet ute till havs vs på land. Dyka ner på havets djup vs klättra på klippor och vandra i fjäll. Vara ute i fält under expeditioner vs redigera resultatet hemma. Att vara ensam vs tillbringa tiden med andra.

Utöva aktivitet och sporta vs vila och koppla av. Att sakna och längta efter någon eller något vs att vara med den personen eller göra vad man har längtat efter...
De kan vara dagliga och uppenbara, eller långsamt förändras under längre tidsperioder. De kan vara stora eller små, påverka oss i hög grad eller inte så mycket. Listan över livets många olika kontraster kan bokstavligen fortsätta i all oändlighet.

Genom att vara öppen och uppskatta kontraster, förändringar och utmaningar ser vi värdet i alla livserfarenheter :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar