St Lucia, Västindien

 .

St Lucia, Västindien, Karibien 1/4-2016

Från ett vacker snötäckt Mont Royal, var det dags för oss att ta turen söderut till betydligt varmare breddgrader.

Fortfarande i Kanada, utvecklas dock snöfallet till isregn, och vi blir fast i Toronto. Inga plan får, under flertalet timmar, tillåtelse att använda landnings/startbanan på grund av det frusna regnet som snabbt gör hela omgivningen till en enda stor halkbana.

Många timmar senare sitter vi fortfarande tålmodigt och väntar på flygplanet som förhoppningsvis snart kommer att  flyga oss till Västindien. Till sist, efter långa flygplansköer, är vi äntligen på väg till St Lucia med flygande fart!! :-)
.
St Lucia är ett land och ö i Västindien, som ligger halvvägs ner längs den östra Karibiska ö-kedjan (Västindien), mellan Martinique och St. Vincent och norr om Barbados.

Nedan är några bilder från våra första dagar här... :-)


.
Vi vandrar till Cas en Bas, på nordostkusten, där vårt mål är att kitesurfa när vindförhållandena tillåter. Under vår rek-tur finner vi många naturskatter i alla dess typer, former och färger...


.
... men också och återigen, som på så många andra platser världen runt, är vi förföljda av beviset på människans enorma masskonsumtion av plast... En förbrukning som orsakar så mycket skada och lidande när det hamnar ute i naturen...
.
Efter många, många månader tillbringade i kalla breddgrader... Gissa vem som är ivrig på att hoppa in i det 28 °C varma vattnet! ;-)
.
Så mycket som jag älskar att tillbringa tid i både kalla och isiga vatten, känns det alltid lika underbart att fritt kunna leka runt i den betydligt mer gästvänliga vattentemperaturen.


.
Mer från vår vistelse i St Lucia i nästa blogpost :-)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar