Högtryck!

 .

Bystingholmen, Norge 9/10-2016

Här kommer bilder från vår senaste vecka ombord Eja! En vecka som började med många olika och färggranna regnbågar :-).
Från lågtrycket vi nyligen hade, stiger vår barometer snabbt, från 980mb till 1046mb!
.
Nedan ett par bilder från den lilla hamnen på ön Silda, där vi tillbringar en natt innan turen fortsätter runt Stadlandet.

.
Med en ständigt leende sol och otroligt stilla sjöförhållanden, fortsätter vår resa från Sogn og Fjordane till ännu en vackert område, Møre og Romsdal :-).
De flesta av våra nätter tillbringas på svaj för ankare, eller mooring när detta är tillgängligt. Bilden nedan är tagen en bit norr om Molde.
.
Trots att solen värmer, är det fortsatt kallt i luften... Kläder efter väder behövs med andra ord :-)
.
Det är svårt att hitta bättre förhållanden för dykning än detta! På vår väg norrut stannar vi vid olika platser för att utforska och filma vad som döljer sig under ytan.
.
Det är inget måste att dyka djupt för att hitta vackert marinliv i Norge! Anemonerna och nakensnäckan fann jag på bara ett par centimeter under ytan, på ett brygg-rep i hamnen.

Bilder tog jag med den lilla vattentäta kompakten i väntan på att våra tankar skulle fyllas under vårt bränsle stopp i Kristiansund :-)


.
Det finns mängder av intressant uv-liv på djupare vatten också förståss! ;-) Vi är nu tillbaks i Trøndelag, där vi tidigare år tillbringade mycket tid för att filma både djuphavskoraller och kallvattenshajar.

Vem vet vad våra kommande dyk kommer att erbjuda... då vårt nästa dykstopp är i Trondheimsfjorden! :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar