Lågtryck

.

Gulen, Sogn og Fjordane, Norge 1/10-2016


Efter många fina dyk, följt av ett litet reparationsarbete på riggen, lämnar vi Bergen för att fortsätta vår resa norrut. Den dramatiska mörka himmelen som omger oss, får sig en vacker färgglad touch när också regnbågen visar upp sig :)

.
Med stormvarning i prognosen, och en snabbt fallande barometer, vet vi vilken typ av väder vi har att vänta dom kommande dagarna. Mycket mer vind och regn med andra ord, och kanske också en eller annan regnbåge...


.
Tack vare det bra skyddet de många öarna ger, och med vinden i rätt riktning får vi, trots de kalla och regniga dagarna på vattnet, en komfortabel tur norrut .
.
I Sogn og Fjordanes län stannar vi till vid Gulen Dive Resort för att säga hej till Ørjan och Monica som driver dykcentret.

Förra gången vi var här var 2007. Då var vi här för att filma hajar och koraller för våra två filmer i miniserien om  "Livet i Mörker och Kyla" och gjorde därmed många otroligt bra dyk i området.


.

Tiden går fort och nu nio år senare, är vi mycket glada över att vara tillbaka i fantastiska Gulen och träffa våra vänner igen :-)

.
Dagarna fortsätter att vara väldigt gråa och regniga, men det hindrar inte mig att passa på utforska fjorden litegrann med paddleboarden!
.
I denna mindre fjorden finner jag platser som är bra skyddade, endast de starkaste vindbyarna, som kommer och går, lyckas hitta in även här. Luften känns kall, men i min våtdräkt håller jag mig varm och go också under de kyliga regnskurarna :-)
.
Efter några kalla och mycket instabila dagar, börjar vädret att bli mer samarbetsvillig igen. Tid för oss att sätta segel och fortsätta turen!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar