Arktisk Natt

 .

Troms, Nordnorge, början av december 2017

Tiden går fort när man spenderar tid i storslagen miljö och bland fabulösa varelser. Fyra fotogena veckor i Nordnorge, där jag guidat val-turer för Waterproof Expeditions, har så funnit sitt slut.
.
En sagolik tid har det varit då vi har observerat och spenderat tid med både späckhuggare och knölvalar varje dag vi varit ute på fjorden, för det mesta i stora antal och med många hissnande möten.
.
Vilka underbara människor jag har träffat under dessa veckor och jag känner mig väldigt glad över de många inspirerande upplevelser vi har fått dela under vår fascinerande tid bland de uppfriskande vågorna.


.
Följande videor är gjorda av våra gäster, som varit med oss ombord på Waterproof Expeditions vinterval-turer i november.
.
 .

Det är nu början av december och solen visar sig inte över horisonten längre. De redan mycket korta dagarna blir snabbt ännu kortare och betydligt mörkare...


.
Fram till mitten av januari har vinterfjordarna här endast några få skymningstimmar om dagen. Inte mycket ljus med andra ord, men det lilla ljus som finns kvar är verkligen magiskt på sina många olika sätt.

.
En speciell känsla är det att ha så långa nätter varje dag... ;-)
... speciellt när de mörka timmarna lyses upp av antingen den härligt leende månen eller de mer färgrika och lekfulla norrskenen!


.
Tacksam för en storartad start av vintervalsäsongen, är det nu dags att lämna fjordarna till valarna. I hopp om att få se dessa imponerande arktiska jättar igen i januari, fortsätter jag sålunda mitt livs nästa äventyr mot lite varmare breddgrader...

.
Mina varmaste tack till den härliga besättningen och co-guider ombord M/S Malmö för ett enastående samarbete, som gjort dessa framgångsrika turer möjliga! :-)
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar