Rio de la Plata, Uruguay

.
Rio de la Plata, Montevideo, Uruguay, Början av April 2020

En liten uppdatering från expeditions-cruise fartyget, Greg Mortimer, som, sedan den 4 februari, har varit mitt tillfälliga hem under denna säsongs antarktisturer.

Som nämnts i min tidigare bloggpost, var vi tvungna att avbryta vår sista Antarktisresa på grund av Covid-19-pandemin och seglade därför norrut till Montevideo, Uruguay, i hopp om att få alla passagerare och guider hem innan Sydamerika stänger sina hamnar och gränser.

Vi anlände till Rio de la Plata, som är den bredaste floden i världen med sin maximala bredd på 220 kilometer, den 27 mars och har sedan dess legat på svaj 10 sjö mil utanför Montevideo.
På grund av en medicinsk evakuering fick vi veta att vi har covid-19 ombord, vilket gjorde att en normal landstigning inte var möjlig. 

Tack vare Uruguays regering blev samtliga ombord testade för covid-19. Av totalt 217 personer fick vi 128 positiva och 89 negativa testresultat. 6 medicinska evakueringar har gjorts, men resten av oss mår bra trots omständigheterna.Samtidigt som vi gör vårt bästa för att hålla det goda humöret ombord, jobbar Aurora Expeditions, tillsammans med Uruguays regering och olika internationella ambassader, hårt för att få oss alla säkert hem.

Tack så mycket till alla inblandade!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar