Alboránsjön, Medelhavet, Juni/Juli 2019
Vi är ute på Alboránsjön, som är den västligaste delen av Medelhavet, mellan Marocko/Algeriet och Spanien.
.
Här vill vi filma fler delfiner för vårt pågående filmprojekt och tack vare de fantastiska väderförhållandena har vi den senaste veckan kunnat tillbringa all vår tid till sjöss utan att komma tillbaks till land.
.
På natten driver vi. Även under några av dagarna fortsätter vi att driva i väntan på att det marina livet ska komma till oss!
.
Särskilt efter solnedgången verkar delfinerna bli speciellt nyfikna på vår sakta drivande segelbåt och ger oss repetitiva besök natten lång.
.
Inte en dag går utan observationer av stora delfingrupper. Alboránsjön är verkligen ett paradis för delfin-entusiaster!Vissa individer kommer för att säga hej när vi fortsatt driver, medan andra föredrar att simma med oss när båten har lite högre hastighet.
.
Alboránsjön är en av de artrikaste områdena i Medelhavet, men är också en av de mer trafikerade rutterna...
.
Vi träffar på stora grupper av intensivt aktiva och nyfikna strimmiga delfiner (Stenella coeruleoalba)...
.
... de större flasknosdelfinerna (Tursiops truncatus) ger oss också flera lekfulla besök...
.
... så gör även de vackra sadeldelfinerna (Delphinus delphis).
.
På längre avstånd observerar vi dessutom en grupp Risso-delfiner (Grampus griseus) och en Cuviers näbbval (Ziphius cavirostris).Trots de perfekta förhållanden och ofattligt många delfinmöten ser vi fortsatt inte en enda fena av den art vi just nu letar efter, grindvalen.
.
Efter många dagar och nätter ute på den artrika Alboránsjön...
.
... dyker de plötsligt upp och nyfikna närmar de sig vår båt!
Det börjar med några få djur för att snart bli fler och fler grindvalar runt oss. Dessa är långfenade grindvalar (Globicephala melas), en art som anses vara en resident art i Alboránsjön.
Lyckligtvis är alla valar skyddade i Medelhavet och jag hoppas verkligen att våra nyfikna grindvalsvänner inte kommer på tanken att lämna sin blåa Medelhavsbassäng för nordligare breddgrader.
Mer om detta i nästa blogginlägg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar