Elba, Italien

.
Fetovaia, Elba, Italien 18/9-2011

N42°43.855´
E010°09.406´

Seglad distans: 4652 sjömil

Efter att ha lämnat Korsika seglar vi östeut till ön Elba, vid Italiens kust. Här tillbringar vi några fina dagar för ankare vid Fetovaia, på öns sydsida.

Huvudanledningen till att vi just valde denna destination var att vi ville besöka det marinbiologiska institutet, Hydra, som har sin bas i Fetovaia.

På institutet blir vi varmt välkomna av biologerna, som också dom arbetar med undervattensfilmning. Det gemensamma intresset bidrar till många trevliga stunder tillsammans, både över som under ytan.Jag har ännu inte slutat fascineras av den otroliga sikten vi har haft den senaste tiden...... det blåa kristallklara vattnet bjuder på härlig dykning, men även här får det inte glömmas att hålla noga koll på djupmätaren. Den goda sikten gör att det, även på större djup, känns som om vattenytan vore strax ovanför huvudet...


Undervattensmiljön varierar i det oändliga, vare sig det är sjögräs, sand eller stenbotten betyder detta hem till flertalet arter.


Vrak är ingen ovanlig syn och strax utanför den lilla viken vid Fetovaia finner vi flygplansrester som också det bjuder på bostad för undervattenslivet.
Med kamerorna i beredskap och många filmobjekt i sikte går tiden alltför fort. Här finns så mycket att se och uppleva och det tar minst sagt emot att vara tvungen att återvända till ytan igen.Efter härliga dagar på Elba styr vi nu kursen söderut längsmed Italiens kust. Med ett ständigt vakande öga ut mot horisonten ser jag framemot kommande upplevelser och med dykutrustning, liksom snorkelutrustning, nära till hands är vi alltid redo att snabbt komma oss under ytan...
Vem vet vad som väntar där näst...? ;).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar