Segling längs Italiens västkust

.
Messina, Sicilien, Italien 29/9-2011

N38°11.986´
E015°33.569´

Seglad distans: 5125 sjömil

Vackra dagar som nätter, med allt från starka vindar och åskoväder till total stiltja och förstummande solnedgångar.., med andra ord har den senaste veckan tillbringats ute till havs!

Vi har nu fortsatt vår seglats söderöver, längs Italiens kust, och återigen har Medelhavet visat sina starka kontraster...
Med både vind och vågor med oss får vi bra fart genom vattnet och sjömilen kan snabbt räknas in. Naturens krafter tär dock även på utrustningen och zodiacen får sig en liten törn, varvid vi gör ett stopp i en vik vid Orbetello, där gummibåten plåstras om.

Efter lagning av gummibåt fortsätter turen och vi passerar flertalet öar som, med sitt dramatiska landskap, ger nya landskapstagningar.

Tiden ute till havs är både rogivande och spännande på samma gång. Det mesta må anpassas efter väder och vind och med plötsliga, icke förutspådda, väderombyten är inget här ute helt förutsagt. Vad som väntar efter solnedgången vill endast tiden visa...


Att en stor ocean kan vara stilla som en spegel är svårt att förstå, speciellt när det endast någon timma tidigare varit kraftigare vågor och kulingvarning! Bilderna nedan är tagna vår sista kväll innan vi ankom vår nuvarande hamn, Messina, på Sicilien;

Väderrapporterna varnar för kraftiga åskoväder och vi får både vågor och vind kraftigt från sidan, men plötsligt, bokstavligt talat, lägger sig havets stora yta och vi fascineras av den plötsliga stiltjan som tyst breder ut sig. Något åskoväder kommer vi denna afton inte i närheten av, utan istället blir delfiner, som lekfullt simmar i den stilla marelden, ett välkommet sällskap i nattens mörker.

Vi har nu tillbringat ett dygn i Messinas hamn, på Siciliens ostkust, och är, efter uppbunkring av både mat och nödvändiga båttillbehör, redo för att fortsätta turen vidare mot Grekland och dess spännande övärld. Imorgon (30/9) kastar vi därmed loss och låter morgonljuset bjuda på ännu en givande dag! :)
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar