Söder om polcirkeln

.

Nesna, Nordland, Norway 4/3-2017

Sedan mitt senaste inlägg har vi så sakteliga seglat ytterligare söderut och har just nått söder om polcirkeln.

Dagarna är nu mycket längre, och solen starkare, vilket ger mig så mycket mer tid och möjlighet att utforska varje plats vi besöker!
.
Följande bilder är från våra senaste veckor, som har varit mycket generösa i variation av både väder och ljus. Allt från stiltje, klar himmel och oändliga solnedgångar...

.
... till raka motsatsen! Vad vore livet utan variation?! :-)


.
Grått är väldans vackert, men kan vara lite kallt, särskilt ute på havet!.
Oavsett väderlek på land, så finns det mycket färgrikt liv att utforska under ytan i de 4°C kalla fjordarna, särskilt när man tar en liten närmare titt. Här finns många vrak längs den norska kusten, vilka erbjuder bra skydd och livsrum för många olika marina arter....
Att leva på en segelbåt och ta sig tiden att besöka nya platser är både intressant och roligt. Man får uppleva många ställen man normalt aldrig skulle fått idén att besöka annars.

Varje plats charmerar med sina många ansikten som ständigt förändras i takt med moln, ljus, vind, vattennivå, nederbörd, temperatur, tid på dygnet osv.

.
Även om jag älskar grått med dess många variationer, känns det underbart varje gång den värmande solen tittar fram efter många kalla dagar ombord utan hennes närvaro..
Så fortsätter turen till nya platser att utforska och beundra längs den vackra norska kusten, som har så mycket härligt och vackert att erbjuda ovan som under ytan! :-)

1 kommentar:

  1. Fantastiska bilder, man glömmer hur vackra kustlandskapen är vintertid, både över o under ytan.
    \Peter

    SvaraRadera