Ilot Tiam Bouene

.

Tiam Bouene, Nya Kaledonien, Södra Stilla Havet 12/2-19/2-2014

S20°24.249´
E164°02.229´

Yiipiiee!!! Den enorma känslan av lycka fyller mig totalt när vi äntligen är färdigpackade och redo för nya äventyr till havs.

Båten är lite väl överlastad med alla prylar vi har med oss; kamerautrustning för både över- och undervattensbruk inklusive flygfoto, kite, kitebrädor, kajak, mat, vatten och inte minst bensin för båten...

Med alltför tung båt passar vi på att utnyttja de stilla morgontimmarna för att komma oss fram till vår destination innan vind och vågor börjar ta fart igen.
.
Framme vid ön Tiam Bouene, utanför Nya Kaledoniens nordvästkust. Ön med den "magiska" stranden, som blir synlig vid lågvatten.

Underbart att vara tillbaks på denna vackra plats igen!

.
Borta bra, men hemma bäst!? Jepp, mycket riktigt, jag instämmer...

Med hammock, tält och tarp slutligen på plats är jag inget annat än hemma. Så enkelt, så perfekt! :).
Vid stilla väder gäller det att passa på att ta lite flygbilder...

Wow, vilken fantastisk vy vi får med hjälp av drone och GoPro! Det blir en helt annan dimension att kunna se ön och den magiska stranden från ovan.

Nästan så att jag blir lite avundsjuk på sjöfåglarna som ständigt flyger runt platsen med lätta vingslag... ;)

.
Efter några dagar med vindstilla väder börjar vinden bli allt starkare och det är dags att sända något annat upp i luften...

Tid för kitesurfing! :) !!.
Förhållandena visar sig vara perfekta för min fortsatta kitesurfträning och det blir lätt ett stort smil på en superglad Birgitta!! :)


Under vår dryga vecka på ön Tiam Bouene gör vi mindre båtexpeditioner runtikring området och det blir närgångna djur-möten både i vattnet och på land.
För att inte göra detta blogginlägg alltför lång blir det mer från dessa nyfikna krabater i ett kommande inlägg...

.
Ingen solnedgång är den andra lik och varje kväll bjuder på sitt egna unika scenario. Solens sista strålar värmer gott och ger denna lilla folktomma stillhavsö en gyllende touch.


.
En dryg vecka på ön Tiam Bouene går allt för fort, men då vi vill utforska nya platser och fler öar fortsätter vi turen vidare söderut till nästa destination.

I nästa blogginlägg blir det bilder från ett mer vågat vågigt liv bland surfvågorna vid ön Tenia... ;)

Nytt inlägg kommer snart!! :)2 kommentarer:

  1. Måste säga att du har utvecklas som fotograf under dessa resor.

    SvaraRadera